Ontmoet schrijvers online

Zeven donderdagen, zeven bibliotheken, zeven schrijvers

Ontmoet Alex Boogers, schrijver van onder andere ‘De zonen van Bruce Lee’. Hij wordt geïnterviewd door Robbert Meijntjes.
Ontmoet schrijvers onlineVanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maken we een serie online interviews met schrijvers in de vorm van een webinar onder de naam: Ontmoet Schrijvers Online.
De schrijver en de interviewerAlex Boogers werd gevormd door vechtkunstenaar Bruce Lee. Samen met zijn zoon maakte hij een reis door de Verenigde Staten om op zoek te gaan naar sporen van hem. Hij heeftzijn reis vastgelegd in De zonen van Bruce Lee.

Robbert Meijntjes gaat met hem in gesprek over zijn fascinatie voor vechtsport en deze Oosterse filmheld. Boogers is schrijver. Hij debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee. Drie jaar later publiceerde hij Het waanzinnige van sneeuw onder zijn eigen naam. Boogers is populair onder jeugdige lezers en onder (jong) volwassenen. Met Alleen met de goden won hij de Nederlandse Boekhandelsprijs en werd hij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.
Zeven donderdagen, zeven bibliotheken, zeven schrijvers

De deelnemende bibliotheken zijn Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek de Boekenberg, Bibliotheek Gouda, Bibliotheek Bollenstreek, Bibliotheek Aanzet, Bibliotheek Katwijk en Bibliotheek Capelle. Ontmoet Schrijvers Online bestaat uit een interview dat afgenomen wordt door een lokale interviewer. Na dit interview heeft het publiek de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De komende weken praten we met:

> Alex Boogers 21 mei
> Paulien Cornelisse 28 mei
> Splinter Chabot 4 juni
> Marijke Schermer 11 juni
> Suzanna Jansen 18 juni
> Eva Vriend 25 juni
> Marieke Lucas Rijneveld 2 juli
Aanmelden

Jij kunt hieraan deelnemen via Goto Webinars. Ontmoet dus jouw favoriete schrijver online en stel jouw vragen via de chatfunctie. De interviewer kan de vragen die hierop binnenkomen selecteren en stellen aan de auteur.

Ontmoet Schrijvers Online vindt vanaf 21 mei tot 2 juli iedere donderdag plaats tussen 19.30 en 20.30 uur. Deelname is gratis, maar meld je wel vooraf aan. Je ontvangt dan een email met de link naar het webinar.

Meer informatie over de activiteit