Gemeente Capelle aan den IJssel

Overal in de openbare ruimte  van Capelle is het mogelijk om kunstwerken te bewonderen. Het kan hierbij gaan om geschilderde of gebeeldhouwde werken. Op de website van de gemeente is per wijk een overzicht met foto’s van de verschillende kunstwerken weergegeven. Door daar op de link te klikken verschijnt achtergrondinformatie en het adres waar het kunstwerk te vinden is.

Kunstwserk ‘In-Between Moments’

In de raadzaal van het gemeentehuis is het kunstwerk ‘In-Between Moments’ van kunstenaar Barbara Ellison gerealiseerd. Het kunstwerk bestaat uit een grote wand van transparante kunststof blokken, die ook van buitenaf goed te zien zijn. In de blokken zijn unieke voorwerpen gegoten.

“Welk voorwerp vind jij symbool staan voor de huidige tijd?” Deze vraag werd in het voorjaar van 2009 gesteld aan leerlingen uit groep zeven van het basisonderwijs en andere Capellenaren. Zij werden gevraagd om ieder een voorwerp te doneren. Deze voorwerpen vormen samen het kunstwerk ‘In Between Moments’. De inwoners van Capelle zijn op deze manier altijd in de raadzaal aanwezig.

Alle niet-geselecteerde voorwerpen zijn zorgvuldig bewaard in een tijdscapsule, die in 2029 weer open gaat. Op deze manier wordt het huidige tijdsbeeld over twintig jaar opnieuw zichtbaar gemaakt.

Contactgegevens