Ria van Meijeren, beeldend kunstenaar

maakt schilderijen en papier mache objecten, geeft cursussen en workshops, levert lijsten en lijst in.

RIA VAN MEIJEREN is in 1951 geboren te Rotterdam.

Na een auto ongeluk in 1987 heeft zij haar passie voor tekenen en schilderen ontdekt.

Zij werkt in aquarel, olieverf, acrylverf en gemengde technieken. ook maakt zij objecten van papier mache. Zij werkt graag in opdracht.

In 2000 was de eerste Kunst- en Atelier Route in Capelle aan den IJssel, de eerste drie jaar was zij hier mede-organisator van.

Uit de Kunst en Atelierroute Capelle is in 2002 de Kunstkring Capelle ontstaan, zij is hiervan penningmeester geweest. Sinds de oprichting is zij lid van de Capelse Kunstkring. www.kunstkringcapelle.nl

In 2006 heeft de Kunstkring Capelle een eigen galerie/kunstuitleen opgericht, hier is ze met 3 andere kunstenaars nauw bij betrokken geweest, aansluitend heeft ze in de kunstuitleencommissie gezeten. Haar werk is hier vertegenwoordigt en te huur of te koop. Stadsplein (in de bibliotheek)

Opleidingen:
Vrije academie Rotterdam, Mercurius College Havo tekenen, Willem de Kooning academie Rotterdam. Zadkine, kunstbeschouwing

Opdrachten en aankopen:
Diergaarde Blijdorp, Golden Tulip hotel, vakbond De Unie, Primera, Remax makelaars, Studio Imago, Bibliotheek Capelle a/d IJssel, Museum Broekerveiling, diverse bedrijven en particulieren in, Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zwitserland, Frankrijk, Ohio, Florida en Colombia.

Publicaties:
Libelle, Rotterdams Dagblad, Scanner (Com. Wonen), Thieme Meulenhoff Beeldende Vorming “Moet je doen”

Contactgegevens